Rss feedTweeter buttonFacebook buttonTechnorati buttonReddit buttonMyspace buttonDelicious buttonLinkedin button

Om Investeraren | Nicklas

Nicklas Andersson heter jag och driver denna blogg under alias ”Investeraren”. Bloggen startades 2009 och det primära syftet var att få utlopp för mina tankar och idéer om sparande och investeringar. Till vardags jobbar jag på SEB och därutöver är jag mångårigt aktiv i Unga Aktiesparare. För tillfället är jag ordförande i Unga Aktiesparare Lidingö som startades upp tidig försommar 2014. Utöver det faktum att jag nyttjar bloggen för att författa mina tankar löpande så hoppas jag att du som besöker bloggen skall få ut något av det jag skriver. Förhoppningsvis kanske jag kan inspirera dig till att börja spara eller investera. För dig som är erfaren kan jag förhoppningsvis bidra med mitt synsätt som antingen bekräftar eller utmanar ditt.

Den finansiella marknaden i allmänhet och aktiemarknaden i synnerhet har fångar min fascination under större delen av mitt liv. Jag är en mycket långsiktig investerare som har en livslång placeringshorisont och strikt placeringsfilosofi. Jag tillhör skaran värdeinvesterare som hellre bygger en urstark ekonomi sten för sten än att chansa på svart eller rött. Den 24:e varje månad är det uppesittarkväll inför löning då jag precis vid tolvslaget överför 65% av nettolönen till portföljen, på samma manér som de senaste tio åren. Skulle jag framgent ej ha råd till avsättning så måste inkomsten höjas eller utgifterna minskas eller bådadera. I dagsläget är jag beroende av den 25:e varje månad för att framgent bli oberoende av densamme.

Ett tidigt mål var att bli miljonär innan 30 års ålder, detta uppnåddes vid 25 år och vid 27 års ålder uppnåddes min andra miljon. För tillfället har jag som mål att uppnå en ny miljon vart tredje år, ett mål som ter sig rimligt. Utöver mål av rent monetär karaktär så drivs jag även av att inspirera andra människor till att tänka annorlunda kring sin ekonomi. Att hjälpa andra att uppnå sina mål, drömmar och visioner ger så mycket tillbaka. Tidigare jobbade jag i en rådgivande roll inom banken och hjälpte privatpersoner med deras ekonomi, vilket såhär i efterhand när jag reflekterar över det, också gett mig en hel del insikter. Inom mitt yrke jobbar jag numer närmare marknaden men efter arbetstid återfinns jag allt som oftast inom Unga Aktiesparares domäner. Då ofta på bolagsträffar som vi anordnar, aktiepubar eller aktieutbildningar.

Vill du veta mer om hur du gör för att ta första steget mot ekonomisk frihet? tveka inte att höra av dig. Jag svarar på frågor/funderingar i den mån jag hinner med. I övrigt finner du mig här:

Twitter
Linkedin
Aktieforum-Facebook

Sist men inte minst vill jag ta tillfället i akt och önska dig all lycka till – oavsett om du precis kommit igång eller är varm i kläderna!

Avkastning på dig!

/ Nicklas

 

Chargingbull

Sub-Pages

 

Nicklas Andersson

jag

 
Ålder: 29
Bor: Lidingö

Denna blogg är
en del av Ekonomikunskap
som startades 2009 för att inspirera människor till att tänka på ett nytt sätt angående sin ekonomi.

Bloggen är till för dem som är om möjligt än lite mer intresserade, då de faktiskt med små enkla medel är möjligt att ta kontroll över sin privatekonomiska situation och leva livet på det sätt man vill, inte måste!

Kontakt:


Portföljtillväxt 2015

Goal: 500 000 kr
Complete: 490 172 kr

98%

Widget by Financial Planning.

Kommentarer

  • Anders: Intressant att Swedish Match hade högst utdelning för 2016. Såg att det var en extra utdelning för...
  • Yggdrasil Slots: Tror att Yggdrasil blir det nästa stora spelföretaget på börsen om Cherry AB beslutar sig för att...
  • Robin: Hej! Tänkte ta ut ett lån via Avanza till en ränta på 1.96. Vad är egentligen risken med att köpa SAS...
  • Herr Rummelpengar: Hej, Kan bara instämma med att EFN är riktigt duktiga på det de gör inom livemedia. Lagom långt,...
  • Nicklas | Admin: Hej, Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 dessutom kul att du gillar podden, bara att säga till...