Rss feedTweeter buttonFacebook buttonTechnorati buttonReddit buttonMyspace buttonDelicious buttonLinkedin button

Podcasts

En podd är ett modernt sätt att distribuera tv, film eller radio digitalt. Du kan prenumerera på dessa podcasts så du får en notifiering när en ny podd finns tillgänglig. Detta kan liknas vid ett modernt sätt att konsumera digital media utan gårdagens tablå. Du väljer vad du vill lyssna på och när. Det finns ett flertal poddar därute som berör vår ekonomiska sfär, här skall jag försöka tipsa om de jag anser tillföra värde. Ha så kul!

PrataPengar

LogoDetta är en podcast som jag och Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé driver tillsammans med Patrick Boström som sköter det tekniska. Syftet är att nå ut till den breda skaran småsparare i Sverige som är intresserade av ekonomi, aktier, börs och sparande. Vi behandlar olika ämnen och frågor som rör högt och lågt. Vi vill att alla ska erbjudas de kunskapsmässiga förutsättningarna för att bli VD över sin egen ekonomi.

Frågor skickas enklast in via Twitter under hashtagg #PrataPengar eller till mig via nicklas.andersson(at)ungaaktiesparare.se.


Sparpodden

SparpoddenEn mycket bra podcast för både nybörjaren likväl som den inbitne. Günther Mårder och Jan Dinkelspiel från Nordnet Bank AB bedriver denna. Som kuriosa kan sägas att Günther höll i en av utbildningsstegen i Unga Aktiesparares allra första UA Akademin kring 2007. Då flög jag ned från Norrbotten till Stockholm för att gå dessa som då anordnades i samarbete med Handelsbanken Capital Markets. Jag hyser stor respekt för Günther som har en mycket bred kunskap i området och har via podden ”lärt känna” Jan. Dessa två herrar kompletterar varandra mycket bra och privatekonomi, snåleri och börsnörderi varvas likväl som att läsarfrågor av varierande kunskapsnivå besvaras. Vill du ställa en fråga som förhoppningsvis tas upp i ett kommande avsnitt kan du skriva till dem under #Sparpodden på Twitter eller på Nordnetbloggen
som du hittar här. Denna Podcast rekommenderas varmt.

 


Börspodden

BörspoddenJohan och John är två daytraders med bakgrund från Remium som delar med sig av sina tankar och idéer i denna podcast. Avanza Bank är med på ett hörn som sponsor vilket jag ser som deras motsvar till Sparpodden som Nordnet Bank producerar. Denna podd har en tilt mot mer marknadsfokus och rent aktiesnack för den mer invigde. Detta är en mycket uppskattad podcast och hör tillsammans med Sparpodden till mina favoriter. Lagomt nördiga vilket vi mer inbitna placerare uppskattar. Här får vi rykande färska uppdateringar varje vecka närodlat från orderdjupet på börsen. Duktiga och kompetenta traders som förtjänar pallplats i ditt poddarkiv.

 

 


Ekonomiekot Lördag (Sveriges Radio)

EkonomiekotLördagPär Ivarsson leder detta program som varje vecka gästas av två personer som samtalar och diskuterar finanskrisens konsekvenser. Första programmet sändes 11 oktober 2008 mitt under brinnande finanskris. Teman som råvaror, kapitalism, protektionism, valutachocker, ekonomiska toppmöten, fattiga och rika, till hur finanskrisen gestaltas på scenen, i biosalongen eller i konstgalleriet. Deltagarna i programmet är ekonomer, experter och chefer inom näringslivet. Ett axplock av tidigare gäster som varit med i programmet är Jacob Wallenberg, Börje Ekholm, Leif Östling, Michael Wolf, Paul Krugman, Harry Flam mfl. Detta är en knivskarp podd som dessutom agerar utbildningskälla. Att lyssna till dessa poddar kommer med all säkerhet öka din förståelse för den finansiella marknaden och tillhörande dimensioner. Denna likväl som tidigare poddar rekommenderas å det starkaste.

 


Analyspodden

analyspoddenAnalyspodden är en podcast från Dagens Industri som drivs av deras duktiga analytiker.  Ulf Petersson och Anders Hägerstrand hamnar inte sällan i luven på varandra.
Den senaste tidens börsstoff diskuteras och analyseras, då de inte sällan är av olika åsikter gör det att infallsvinklarna blir desto fler. Analyspodden har helt klart sin givna plats i podlistan.
Analyspodden själva menar att de varje vecka guidar lyssnaren genom de viktigaste händelserna och trenderna på marknaden vilket jag överensstämmer med verkligheten.
Att lyssna till en podd som sammanfattar senaste veckan gör att även du kan få andra argument för dina egna slutsatser du dragit under veckans lopp och börsens händelseförlopp.

 


 

 

 

Sub-Pages

 

Nicklas Andersson

jag

 
Ålder: 29
Bor: Lidingö

Denna blogg är
en del av Ekonomikunskap
som startades 2009 för att inspirera människor till att tänka på ett nytt sätt angående sin ekonomi.

Bloggen är till för dem som är om möjligt än lite mer intresserade, då de faktiskt med små enkla medel är möjligt att ta kontroll över sin privatekonomiska situation och leva livet på det sätt man vill, inte måste!

Kontakt:


Portföljtillväxt 2015

Goal: 500 000 kr
Complete: 490 172 kr

98%

Widget by Financial Planning.

Kommentarer

  • Anders: Intressant att Swedish Match hade högst utdelning för 2016. Såg att det var en extra utdelning för...
  • Yggdrasil Slots: Tror att Yggdrasil blir det nästa stora spelföretaget på börsen om Cherry AB beslutar sig för att...
  • Robin: Hej! Tänkte ta ut ett lån via Avanza till en ränta på 1.96. Vad är egentligen risken med att köpa SAS...
  • Herr Rummelpengar: Hej, Kan bara instämma med att EFN är riktigt duktiga på det de gör inom livemedia. Lagom långt,...
  • Nicklas | Admin: Hej, Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 dessutom kul att du gillar podden, bara att säga till...