Rss feedTweeter buttonFacebook buttonTechnorati buttonReddit buttonMyspace buttonDelicious buttonLinkedin button

Våga vara långsiktig på börsen!

Börsåret 2016 inleddes med kraftiga fall och gick till historien som en av de sämsta starterna på mycket länge. Ropen om stigande aktiekurser förbyttes i domedagsprofetior. I ett sånt klimat är det viktigt att tro på det man gör och vågar vara långsiktig när det kommer till sitt aktieägande. Jag gillar de bolag jag äger, gillade dem igår och kommer gilla dem imorgon varpå jag gärna köper mer i tider när börsen är sur och sentimentet flyr aktier likt pesten.

Självklart är det tråkigt när börsen går ned och personligen har jag varit ned flera hundra tusen kronor i år men sakteligen sett en återhämtning. Dessutom har jag köpt mer aktier varpå de köpen har utvecklats riktigt fint.

Många bolag har gått ned betydligt mer än index sedan 27 april 2015 och har således en ordentlig resa uppåt innan de når tillbaka till all time high. Jag är helt övertygad om att mina fina och kvalitativa bolag kommer ha en aktiekurs som står högre någon gång i framtiden än vad den gör idag. Fram tills dess kommer jag fortsätta att öka mitt ägande i bolagen. En sur marknad är lite som träningsverk, det gör ont idag men man vet att det stärker muskulaturen och ökar styrkan/muskelmassan imorgon. På samma sätt får det göra ont ekonomiskt idag för att öka mina finansiella muskler imorgon.

I år var börsen (OMXS30) ned som mest till 1247 vilket inträffade 11/2 medan vi nu, mindre än en vecka senare, handlas till en nivå som är 9,3% högre. Detta är nästan en hel årsavkastning varpå man förstår att det kan vara ödesdigert att försöka tajma. Börsen går upp och ned över tid men vinnare är jag övertygad att man blir genom att äga bra bolag, bara långsiktig och köpa mer när det piskar upp till storm. Så även denna gång.

börsen 172

Som man brukar säga så är det ödesdigert att missa de bästa dagarna på året och ingen vet när de kommer. Bilden nedan är ganska tydlig!

best days

Sist men inte minst – Våga Vara Långsiktig!

onsdag, februari 17th, 2016 Okategoriserade

1 kommentar to Våga vara långsiktig på börsen!

  1. Sedan du visade den första gången har jag tänkt på den varje gång jag funderar på att skjuta upp en investering.

  2. Aktieingenjören on februari 17th, 2016

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag

 
Ålder: 29
Bor: Lidingö

Denna blogg är
en del av Ekonomikunskap
som startades 2009 för att inspirera människor till att tänka på ett nytt sätt angående sin ekonomi.

Bloggen är till för dem som är om möjligt än lite mer intresserade, då de faktiskt med små enkla medel är möjligt att ta kontroll över sin privatekonomiska situation och leva livet på det sätt man vill, inte måste!

Kontakt:


Portföljtillväxt 2015

Goal: 500 000 kr
Complete: 490 172 kr

98%

Widget by Financial Planning.

Kommentarer

  • Anders: Intressant att Swedish Match hade högst utdelning för 2016. Såg att det var en extra utdelning för...
  • Yggdrasil Slots: Tror att Yggdrasil blir det nästa stora spelföretaget på börsen om Cherry AB beslutar sig för att...
  • Robin: Hej! Tänkte ta ut ett lån via Avanza till en ränta på 1.96. Vad är egentligen risken med att köpa SAS...
  • Herr Rummelpengar: Hej, Kan bara instämma med att EFN är riktigt duktiga på det de gör inom livemedia. Lagom långt,...
  • Nicklas | Admin: Hej, Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 dessutom kul att du gillar podden, bara att säga till...