Rss feedTweeter buttonFacebook buttonTechnorati buttonReddit buttonMyspace buttonDelicious buttonLinkedin button

Avanza Börspanel nov 2015!

I torsdags förra veckan gästade jag och Olle Qvarnström (@Snåljåpen) Avanzas Börspanel för november månad. Vi fick möjlighet att rekommendera köp på 3 aktier och sälj på 2 aktier. Jag hade lite ont i magen inför detta då det finns så många bolag jag skulle vilja lyfta fram. Slutligen valde jag tre kandidater som platsar ypperligt i en långsiktig portfölj.

KÖP
Atlas Copco
Starbucks
Fabege

SÄLJ
SSAB
Qliro

Utöver dessa så kommer samtliga mina innehav i portföljerna att redovisas på denna blogg under ”portfölj” med tillhörande information om bolaget. Atlas Copco är en starkt lysande polstjärna i industrisektorn med stor andel service i intäktsmixen. Bolaget har levererat en totalavkastning på 17,4% per år sedan 1989 och 22% per år senaste 10 åren (2005-2015).

Starbucks växer starkt i Asien och totalt sett öppnar bolaget 4,6 nya kaféer per dag i jämförelse med Hennes & Mauritz som under Q4 väntas ligga på 3 butiksöppningar per dag, båda siffrorna djupt imponerande. 10 000 USD vid börsintroduktionen av Starbucks 1992 har 2015 växt till 1,77 miljoner USD!

Slutligen kan sägas att Fabege äger nära 100% av kontorsytan i Arenastaden som är en av Europas hetaste stadsdelar som växer fram just nu. Friends Arena och Mall of Scandinavia borgar för en levande stadsdel. Unibail-Rodamco som äger Mall of Scandinavia har genererat en totalavkastning på 18,1% per år de senaste 15 åren, bolaget bygger, driver och äger gallerior i Europas huvudstäder. I Stockholm ägs Solna, Arninge, Täby, Nacka och nya Mall of Scandinavia som öppnar 12/11.

Här kan ni se inslaget från Avanza Börspanel:

 

måndag, november 9th, 2015 Okategoriserade

No comments yet.

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag

 
Ålder: 29
Bor: Lidingö

Denna blogg är
en del av Ekonomikunskap
som startades 2009 för att inspirera människor till att tänka på ett nytt sätt angående sin ekonomi.

Bloggen är till för dem som är om möjligt än lite mer intresserade, då de faktiskt med små enkla medel är möjligt att ta kontroll över sin privatekonomiska situation och leva livet på det sätt man vill, inte måste!

Kontakt:


Portföljtillväxt 2015

Goal: 500 000 kr
Complete: 490 172 kr

98%

Widget by Financial Planning.

Kommentarer

  • Anders: Intressant att Swedish Match hade högst utdelning för 2016. Såg att det var en extra utdelning för...
  • Yggdrasil Slots: Tror att Yggdrasil blir det nästa stora spelföretaget på börsen om Cherry AB beslutar sig för att...
  • Robin: Hej! Tänkte ta ut ett lån via Avanza till en ränta på 1.96. Vad är egentligen risken med att köpa SAS...
  • Herr Rummelpengar: Hej, Kan bara instämma med att EFN är riktigt duktiga på det de gör inom livemedia. Lagom långt,...
  • Nicklas | Admin: Hej, Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 dessutom kul att du gillar podden, bara att säga till...