Rss feedTweeter buttonFacebook buttonTechnorati buttonReddit buttonMyspace buttonDelicious buttonLinkedin button

Regnperiod

Årets monsunregn på börsen är i full gång och skapar tillväxt i portföljernas likviditetsbuffertar. Nya slantar som med låg kontoränta bränner extra mycket i fickan och snart kommer söka sig tillbaka till börsen i förhoppningen om ytterligare tillväxt.

SAS Preferensaktie upplevdes till synes drabbas av turbulens under onsdagens börshandel.
Förklaringen till detta är att bolagets första utdelning avskiljdes på 12,50kr och ett mycket viktigt mandomsprov väntas 8:e maj då utdelningen skall sitta på kontot. När detta sker har aktien både taxats ut, lyft och bibehållt luft under vingarna varpå jag kommer att tanka på mig fler preffar. Yielden är hög som sig bör och flera av oss kom kanske ihåg running yield timmarna innan konkurshotet kunde avvärjas. Här kan det nog vara än mer viktigt att grotta ned sig i räkenskaperna och hålla koll på utvecklingen av kassaflödet för löpande utdelningskapacitet. Vad gäller preffar så är det i just amorteringsportföljen dessa återfinns, ej i en långsiktig huvudportfölj såsom kassaflödesportföljen.

Nu befinner jag mig på norrländsk hemmamark i urskogen i Norrbotten och kan meddela att SAS transporterar mig båda vägarna varpå utdelningskapacitet kommer finnas efter detta. Vidare har jag uppmärksammat en gammal helikopterhangar som byggts om till datorhall…för bitcoin. Det ligger väl i tiden att vi avvecklar försvaret och satsar på .. just bitcoin. Jag förstår en senior som säger att det var bättre förr haha.
(http://www.di.se/artiklar/2014/2/12/datorhall-for-bitcoin-byggs-i-boden/)

Det finns två alternativ vid utdelning i mitt fall. Det ena är att återinvestera och det andra är att ta ned kreditlinan och tillika belåningsgraden för att höja beredskapen vid eventuella dippar. Jag kommer förmodligen göra några exits i finansiella investeringar som aldrig var tilltänkta långsiktigt, utan enbart följa med på den glödheta noteringshypen som kastade upp de aktier som noterades ordentligt. Detta var lönsamt under perioden men nu kräver nog investeringar lite mer tankemöda som sig bör. Exiten av dessa kommer per automatik sänka belåningsgraden varpå jag mest troligt kommer hitta några nya spännande investeringar. Långsiktigt har jag ett finansiellt mål att belåningsgraden maximalt skall uppgå till max 30% av portföljvärdet, året började med en belåningsgrad på > 30% och skuldsättning på 6x årsutdelningen men är nu nere på i princip målet om 30%. 2014 väntar jag mig en ack. utdelning från samtliga portföljer på ca 100 000kr.

Slutligen vill jag säga att det är trist att TV8 valt att skjuta upp premiären av Draknästet säsong 3, illa TV8 och dåligt strategiskt beslut!

torsdag, maj 1st, 2014 Okategoriserade

No comments yet.

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag

 
Ålder: 29
Bor: Lidingö

Denna blogg är
en del av Ekonomikunskap
som startades 2009 för att inspirera människor till att tänka på ett nytt sätt angående sin ekonomi.

Bloggen är till för dem som är om möjligt än lite mer intresserade, då de faktiskt med små enkla medel är möjligt att ta kontroll över sin privatekonomiska situation och leva livet på det sätt man vill, inte måste!

Kontakt:


Portföljtillväxt 2015

Goal: 500 000 kr
Complete: 490 172 kr

98%

Widget by Financial Planning.

Kommentarer

  • Anders: Intressant att Swedish Match hade högst utdelning för 2016. Såg att det var en extra utdelning för...
  • Yggdrasil Slots: Tror att Yggdrasil blir det nästa stora spelföretaget på börsen om Cherry AB beslutar sig för att...
  • Robin: Hej! Tänkte ta ut ett lån via Avanza till en ränta på 1.96. Vad är egentligen risken med att köpa SAS...
  • Herr Rummelpengar: Hej, Kan bara instämma med att EFN är riktigt duktiga på det de gör inom livemedia. Lagom långt,...
  • Nicklas | Admin: Hej, Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 dessutom kul att du gillar podden, bara att säga till...