Rss feedTweeter buttonFacebook buttonTechnorati buttonReddit buttonMyspace buttonDelicious buttonLinkedin button

Bokrecension!

Vägen till din första miljon. (Tobias Schildfat)

Författare: Tobias Schildfat
Språk: Svenska
ISBN: 978-91-86047-15-3

Jag ska ärligt säga att denna bok var på min rata-lista en längre period då jag trodde den skulle vara en mainstreambok med samma innehåll men i ny tappning.
Dock klarade jag inte av att hålla mig borta ifrån den, till slut köpte jag den för att öka min ”finansiella allmänbildning” genom att hålla mig à jour med nutidens finanslitteratur.
En sak har jag insett genom mina år på den finansiella marknaden, då börsklimatet går emot en eller då man bara vill ha bekräftelse på att man gör rätt, om än man vet det, så passar det perfekt att läsa denna.
Titeln lockar ju självklart, om än det bara är en psykologisk gräns, pengarna är medlet inte målet för oss som är genuint intresserade och faschinerade av marknaden.

Jag når min första miljon i år vilket gör att boken blir lite extra tilltalande.
Jag kan inte säga att det alltid har varit lätt och man måste prioritera, men efter ett tag kan man både konsumera nu och sedan utan bekymmer.
En sak jag tycker om med Tobias bok är hans sätt att prata om Lyckoslanten och systrarna Spara och Slösa som många kommer ihåg från grundskoletiden.
Han bryter på ett enkelt sätt ned de olika faktorer som föreligger ett gynnsamt sparande och menar att den okända systern (skönheten) Investera borde introduceras tidigt i skolan.
Investera åtnjuter det bästa av  (sina systrars) två världar, hon kan konsumera med gott samvete vid sidan av sitt sparande, via avkastningen som sparandet ger. 

Ja visst, såhär i efterhand så levererade boken i princip det jag förväntade mig. Det magiska är dock att det inte behöver vara svårare än så, det är så enkelt.
Precis som när man är otränad och för första gången på länge ställer sig på löpbandet, det är jobbigt men blir lättare och lättare och handlar om att ta sig över tröskeln och inte ge upp.
Tobias beskriver det faktum som för vissa av oss är så självklart men som så få människor faktiskt gör.

En härlig bok som om än man läst många liknande, gör, att man kan luta sig tillbaka och sträcka på sig med ett leende och inse att andra resonerar lika.
Tobias har erfarenhet från branschen och började i tidig ålder, något som gör att han idag kan åtnjuta ekonomiskt oberoende.

Läs och lär eller bara bekräfta det du redan gör, glöm inte bort att Einstein förklarade ränta-på-ränta-effekten som världens åttonde underverk.

Lycka till och trevlig läsning!

Pris: 180kr Adlibris Köp boken här!

måndag, januari 23rd, 2012 Bokrecensioner

3 Comments to Bokrecension!

 1. Tack för tipset! 🙂

 2. MsLIljegren on januari 25th, 2012
 3. Väldigt intressant inlägg!

 4. Daniel on februari 5th, 2012
 5. Den boken köper vi.

 6. Tony Svensson on mars 1st, 2012

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag

 
Ålder: 29
Bor: Lidingö

Denna blogg är
en del av Ekonomikunskap
som startades 2009 för att inspirera människor till att tänka på ett nytt sätt angående sin ekonomi.

Bloggen är till för dem som är om möjligt än lite mer intresserade, då de faktiskt med små enkla medel är möjligt att ta kontroll över sin privatekonomiska situation och leva livet på det sätt man vill, inte måste!

Kontakt:


Portföljtillväxt 2015

Goal: 500 000 kr
Complete: 490 172 kr

98%

Widget by Financial Planning.

Kommentarer

 • Anders: Intressant att Swedish Match hade högst utdelning för 2016. Såg att det var en extra utdelning för...
 • Yggdrasil Slots: Tror att Yggdrasil blir det nästa stora spelföretaget på börsen om Cherry AB beslutar sig för att...
 • Robin: Hej! Tänkte ta ut ett lån via Avanza till en ränta på 1.96. Vad är egentligen risken med att köpa SAS...
 • Herr Rummelpengar: Hej, Kan bara instämma med att EFN är riktigt duktiga på det de gör inom livemedia. Lagom långt,...
 • Nicklas | Admin: Hej, Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 dessutom kul att du gillar podden, bara att säga till...